Stortbui

Het is een droog dit jaar, het regentekort is nog nooit zo groot geweest. De overvloedige regen van vandaag is een cadeautje voor natuur en stad. En voor demonstranten.


Al jaren wordt op De Dam actie gevoerd voor en tegen Israël en Palestina. Maar demonstreren op De Dam mag voorlopig niet. Ik vroeg me af waar de actievoerders zouden zijn gebleven. Gelukkig zag ik ze net staan, op De Nieuwmarkt. Het conflict tussen Israël en Palestina wordt daar voortgezet. De actievoerders zijn altijd boos. Op Israël, op de Palestijnse Staat, en op elkaar. Ik stopte om een foto te maken en liep door. Juist daarna brak een enorme stortbui los en het begon het ook nog eens hard te waaien. Geen fijn demonstratieweer.

Ik keek om en zag nog net hoe de banieren, vlaggen en spandoeken vliegensvlug werden opgerold. De demonstranten zochten beschutting tegen de elementen. Daar stonden de gezworen vijanden dan te schuilen, gebroederlijk naast elkaar. Het conflict leek voor even vergeten. Je zou bijna in een hogere macht gaan geloven.
#amsterdam #corona #coronakroniek #demonstratie #israël #palestina

30 views

Heading 1

De corona kroniek

waarnemingen / observations

Contact

© 2020 by MiCE. Created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Want to know more about Martine's Table.

Or about the Amsterdam Safari?

Or make a booking?

Please send us a message with relevant details (date, nr. of persons, special wishes, etc.) and we will get back to you via e-mail as soon as possible!